Plantem hortalisses d'hivern!

Aquesta setmana els nois i noies que han treballat a l'hort s'han dedicat a plantar hortalisses d'hivern. Aquestes hortalisses, per les seves característiques i el clima que necessiten, només creixen a l'hivern i per aquest motiu és a la tardor és quan es poden plantar.
Aquest any hem portat planter de bròquil, col, api, escaroles, alls porros, pèsols i enciams de diferents espècies. També hem fet llavorers de pastanagues i cebes que trasplantarem quan estiguin prou grandets.

Plantar a l'hort és tota una feinada¡ i requereix sovint de concentració i estona per pensar com ho farem i perquè, ja que no totes les plantes necessiten el mateix espai o poden conviure entre elles bé.
Així doncs, vam anar per pams:

Primer vam haver de preparar les taules remenant i traient les males herbes.


Després, fent servir el plantador vam anar plantant les diferents hortalisses tenint en compte tot  el que algunes plantes necessiten per a poder crèixer bé. 😊

                                          Enciams fulla de roure i meravella d'estiu.

Ens vam fixar en si la hortalissa creix cap a dalt com ara els pèsols  o cap a baix com les pastanagues, o si necessita molt espai i amplitud com ara les cols i el bròquil.


Decidir on posar cada hortalissa no és una feina fàcil!😅😅 necessitem pensar i discutir entre tots les diferents opcions,  tenint en compte quines són les hortalisses que plantarem i com creixeran.


De vegades, fer un petit croquis de com quedarà ens ajuda a decidir.😊

Per últim, després de decidir on va cada cosa i plantar-la, només ens quedava regar.💧

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MATES APLICADES

(hp)CUCS DE TERRA