les LLOMBRIUS, deeses de l'hort ecològic

Què és una llombriu?

Comunment denominats cucs de terra, les llombrius son animals que pertanyen a la família dels anèl.lids. ( cucs segmentats en anells, que comprèn més de 17.000 espècies vivents, que inclouen, entre d'altres, els cucs de terra i les sangoneres)




Per què són tan importants en l'hort ecològic?

Com ja sabem, les plantes s'alimenten de matèria orgànica, de compost, és a dir, de terra. La terra és resultat de les restes orgàniques de la natura i els animals. (branques, fulles, animals morts, restes de menjar dels humans..)

Per a fer possible la descomposició de la matèrica orgànica, ens fan falta aquests éssers, que consumeixen gairebé la mateixa quantitat d'aliments que el seu pes al dia. I aquí ve el "kit" de la qüestió: què és resalment el compost? Doncs...EXCREMENTS! Sí, els excrements de llombriu son EL MILLOR COMPOST QUE EXISTEIX!!!



No només això, sinó que també ens ajuda a airejar la terra amb els seus moviments.

Per això l'us del tractor és perjudicial per a la agricultura ecològica, perquè quan passa per la terra destrueix la feinada que  molts éssers  han fet a la per a que el sòl (terra) sigui realment fèrtil i equilibrat.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MATES APLICADES

(hp)CUCS DE TERRA